Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Žal tudi brez birokracije ne gre. Da spletna trgovina Bestieslabel teče karseda brez zapletov, v nadaljevanju navajamo naše pogoje poslovanja, v katerih najdete informacije o naročilih, cenah, vračilih in reklamacijah.

Pridržujemo si pravico do spremembe katerihkoli podatkov v spletni trgovini, ki jih predhodno nismo dolžni sporočiti kupcem. V trenutku spletnega nakupa (oddaje spletnega naročila), kupca zavezujejo spodaj navedeni splošni pogoji.

Podatki o podjetju 

Lična gospodična, Umetniško ustvarjanje, Maja Lesjak S.P.

Balos 3

4290 Tržič

Davčna številka: 77998766

Matična številka: 6824803000

Email: hello@bestieslabel.com

Dostopnost informacij

Podjetje se zavezuje, da bo uporabnikom vselej na voljo:

1. Identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra, kjer je družba vpisana)
2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta),
3. informacije o bistvenih značilnostih izdelkov iz ponudbe spletne trgovine
4. informacije o dostopnosti izdelkov iz ponudbe spletne trgovine;
5. način in pogoji dostave izdelkov (kraj in rok);
6. informacije o ceni, načinu plačila in dostavi
7. časovna veljavnost ponudbe
8. rok za vračilo izdelka (odstop od pogodbe in pogoji)
9. informacije o postopku za pritožbo

Cene in njihove spremembe

Vse cene v Bestieslabel spletni trgovini so izražene v evrih (€) in vsebujejo 22% DDV. Gre za redne cene, pri katerih si pridržujemo pravico do spremembe cen. Vse akcijske cene so jasno označene.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V trenutku oddaje naročila kupec prejme prvo elektronsko sporočilo o potrdilu naročila. V tem trenutku se med kupcem in podjetjem sklene kupoprodajna pogodba s fiksnimi pogoji za obe strani.

V primeru, da se cena izdelka spremeni v času že opravljenega nakupa ali med obdelavo naročila, kupec plača ceno, ki je navedena v trenutku naročila.

Popusti in akcije se ne seštevajo.

Omejitev odgovornosti

V primeru, da nam pri navedbi cen ponagaja tiskarski škrat, kupca o tem takoj obvestimo in mu ponudimo pravilno ceno. V kolikor se kupec s ceno ne strinja, lahko odstopi od kupoprodajne pogodbe.

Načini plačila in stroški dostave

V spletni trgovini Bestieslabel trenutno nudimo 2 obliki plačevanja:

– po povzetju: kupec vrednost pošiljke plača ob prevzemu pošiljke z gotovino;

– s kartico*: kupec vrednost pošiljke poravna ob zaključku nakupa s karticami Visa in Mastercard

Naše pakete dostavlja Pošta Slovenije. Stroški pakiranja in dostave za naročila do 50 € znašajo 3,50 €. Poštnina za vsa naročila nad 50 € je brezplačna.

Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije dodatno zaračuna bančno provizijo, stroške katere v celoti krije kupec oziroma prejemnik paketa.

V primeru, da v času dostave Pošta Slovenije prejemniku ne uspe vročiti paketa, le-ta 15 delovnih dni čaka v poslovalnici Pošte Slovenije.

*Pri koriščenju storitve brezplačnega krajšanja je nujno plačilo s kartico. Plačilo po povzetju v tem primeru ni možno.

Rok dostave

Vsa naročila, oddana med delovniki, oddamo najkasneje v 3 delovnih dneh od prejema naročila. Izjema so naročila, pri katerih stranka izkoristi možnost brezplačnega krajšanja pajkic, pri katerih je rok dostave do 7 delovnih dni. Brez skrbi - vemo, da na svoje Bestike že komaj čakate in se trudimo, da jih dostavimo v najkrajšem možnem času.

Spletna trgovina Bestieslabel ni odgovorna za zapoznelo dostavo ali za morebitno škodo, ki jo ima kupec zaradi zamud pri dostavi, ki so posledica delovanja Pošte Slovenije.

Postopek nakupa

Na spletni strani www.bestieslabel.com izberete želeni izdelek, velikost in količino ter nakup nadaljujete s klikom na gumb “Dodaj v košarico”. V primeru, da želite izbrati več izdelkov, nadaljujete s klikom na gumb “Nadaljuj nakup”, v nasprotnem primeru pa nakup zaključite s pritiskom na gumb “Prikaži košarico”. Kupec lahko izdelke po želji izbriše iz nakupovalne košarice tako, da količino izdelka spremeni na 0.

Če kupec želi izkoristiti možnost brezplačnega krajšanja pajkic, mora svojo dolžino razkoraka pravilno pomeriti in vpisati v okence znotraj košarice. V tem primeru je nujno, da svoje blago poravna s kreditno kartico, saj plačilo po povzetju ni možno.

Z pritiskom na gumb "Zaključi nakup" je kupec popeljan na stran, na kateri vpiše naslov za dostavo, izbere način plačila (po povzetju ali s kreditno kartico), vpiše kodo za popust in odda svoje naročilo.

Po uspešno opravljenem nakupu kupec na svoj e-naslov prejme potrditveno sporočilo. Po odpremi blaga kupca ponovno obvestilo preko e-maila.

Vračilo blaga

V 15 dneh od prevzema blaga ima kupec pravico, da odstopi od kupoprodajne pogodbe (skladno z zakonodajo ZVPot). Odstop je možen v pisni obliki preko običajne pošte na naslov podjetja ali preko elektronskega naslova hello@bestieslabel.com. Vračilo je možno le, če so izdelki nerabljeni, nepoškodovani, neoprani, v nespremenjeni količini in originalni embalaži (nepoškodovani ziploc vrečki Besties). Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.

Izdelki morajo biti vrnjeni po pošti izključno s priporočeno pošiljko, ob plačilu katere kupec prejme potrdilo. Potrdilo in račun o plačilu priporočene pošiljke mora kupec nujno shraniti in ga pri reševanju vračila po potrebi pokazati podjetju. Stroške priporočenega pošiljanja kupec krije sam.

Ponudnik vrne celotno kupnino najpozneje v 10 delovnih dneh od prejetja vrnjenega blaga na transakcijski račun kupca, če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago vrnil v zakonskem roku.

Pravica do vračila ne velja, če je blago uporabljeno, poškodovano, oprano ali je bilo drugače prizadeto ob nepravilni uporabi, razen če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom. Kupec prav tako ne more vrniti izdelkov, ki so že bili skrajšani na njegovo velikost.

Reklamacije

Kupec v 8 delovnih dneh od nakupa lahko blago reklamira, če je prejel napačne izdelke, količina, barva ali velikost ne ustreza naročilu, ali pa blago kako drugače odstopa od dogovorjenega.

Kupec je pred postopkom reklamacije o tem dolžan obvestiti podjetje preko elektronskega naslova hello@bestieslabel.com. Reklamirano blago mora kupec po priporočeni pošti in v originalni embalaži (nepoškodovani ziploc vrečki Besties) vrniti podjetju najkasneje v 8 delovnih dneh od dneva nakupa. Potrdilo in račun o plačilu priporočene pošiljke mora kupec nujno shraniti in ga pri reševanju reklamacije po potrebi pokazati podjetju.

V primeru odobritve reklamacije ponudnik vrne celotno kupnino in stroške priporočenega pošiljanja najpozneje v 10 delovnih dneh od prejetja vrnjenega blaga na transakcijski račun kupca, če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago vrnil v zakonskem roku.

Reklamacije se ne upoštevajo na že skrajšane izdelke, ki so posledica kupčeve napake (na primer narobe izmerjena dolžina hlačnic).

Pravno obvestilo 

Spletna trgovina Bestieslabel in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Spletna trgovina Bestieslabel spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova hello@bestieslabel.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Kupec bo v 5 delovnih dneh prejel potrdilo o prejeti pritožbi ter informacije o tem, kako dolgo bo obravnava pritožbe trajala. Kupec bo vseskozi obveščen o poteku postopka.

Zavedamo se, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si po svojih najboljših močeh prizadevamo, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Bestieslabel, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.