Varovanje podatkov in zasebnost

V skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (»GDPR«), vam zagotavljamo zaupnost vaših osebnih podatkov. Osebno podatke zbiramo samo, kadar jih uporabnik posreduje prostovoljno in podpiše izjavo, s katero dovoljuje zbiranje, hranjenje in obdelavo osebnih podatkov v skladu z zakonom. Zavezujemo se, da bomo zbrane podatke hranili in uporabljali samo toliko časa, kot bo potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani. Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali nobeni drugi fizični ali pravni osebi.

Upravljavec osebnih podatkov

Lična gospodična, Umetniško ustvarjanje, Maja Lesjak S.P.

Balos 3

4290 Tržič

Davčna številka: 77998766

Matična številka: 6824803000

Email: hello@bestieslabel.com


Katere osebne podatke obelujemo?


- Osnovni kontaktni podatki (ime, telefonska številka, e-naslov);

- Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki, čas obiska spletne strani) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (je bilo sporočilo odprto, se obiskali našo trgovino, je bil opravljen nakup ipd.);

- Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).


Uporabnik ima kadarkoli možnost zahtevati izbris zbranih podatkov in nadaljnji preklic njihove uporabe. S preklicom uporabnik prepreči poslovanje s spletno trgovino Bestieslabel, saj brez osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, ...) ne moremo realizirati vašega naročila.


Zakaj zbiramo osebne podatke?

Vaše osebne podatke zbiramo za namen komunikacije (ko nam na primer preko kontaktnega obrazca pošljete povpraševanje), sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe, za namen trženja (ko se na primer prijavite na naše e-novice), za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov in za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani.

 

Kako dolgo jih hranimo?

Osnovne osebne podatke hranimo ves čas, dokler imate status registriranega uporabnika na naših spletnih straneh.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje računa.

Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

Kdo ima dostop do vaših podatkov?

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

  • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
  • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
  • administratorju in skrbniku spletne strani.
  • Podjetje se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredoval ali prenesel v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

    Piškotki

    Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.